Motief

Teun Deen was als directeur in Loondienst bij Fundia Welbond in Raamdonkveer. Fundia Welbond is een bedrijf dat gespecialiseerd in het zetten van ruwbouw. Een bouw project in Zeeland verliep niet volgens plan. En Fundia liep samen met zijn onderaannemers Stagnatie uren op. De project ontwikkelaar wilde deze stagnatie uren niet vergoeden. Teun heeft nog wel onderhandeld met de projectontwikkelaar om deze stagnatie uren vergoedt te krijgen. Maar het budget was zo krap dat er geen ruimte is voor dergelijke onkosten.

Op 9 December 2005 was een van de onderaannemers zo kwaad geworden omdat deze zijn stagnatie uren niet vergoed kreeg, dat deze Teun in zijn eigen kantoor dood schoot. De marges in de bouwwereld schijnen dus danig klein te zijn dat er geen geld is om overziende onkosten te kunnen vergoeden. Het totaal bedrag waar dit zakelijk geschil om ging is 2400,--

Getuigen

Omdat de dader Teun in het bijzijn van zijn assistent heeft omgebracht. Was meteen duidelijk wie de dader was. De politie arresteerde de dader in Den Haag nadat deze zijn GSM aangezet had. Het moordwapen was nog niet gevonden. De Dader bekende in eerste instantie. Later tijdens de recht zaak trok hij zijn bekentenis in. En beweerde dat Teuns assistent de dader was, en dat de politie hem had gedwongen om te bekennen. De dader versleet de ene advocaat na de andere en de recht zaak tegen hem liep veel vertraging op.

20 Jaar Cel voor Moordenaar Teun

Op vrijdag 12 Mei 2006 heeft de rechtbank van Breda de moordenaar van Teun Deen veroordeelt tot 20 jaar gevangenis straf. De eis was 16 Jaar. De rechtbank heeft de er 4 jaar bij gedaan omdat de verdachte geen medeleven toonde voor de nabestaanden, er een grote kans op herhaling is, en dat er twijfel is aan eventuele behandeling van de verdachte.

Los daarvan vond de rechter dat de dader genoeg tijd had om tot inkeer te komen tijdens de auto rit naar raamsdonkveer. Toen Teun na het eerste schot om genade vroeg kwam de dader niet tot inkeer. De rechter veroordeelde de Dader wegens moord. Verachte is in Hoger beroep gegaan.

Moordwapen.

Tijdens de voorbereidingen voor het hoger beroep duikt ineens het moordwapen op. Het onderzoek op het wapen leverde niets op. Op Woensdag 12 maart eiste de advocaat generaal bij het hof in Den Bosch een gevangenis straf van 20 jaar + TBS. Tegen de verdachte voor de moord op Teun Deen. ondanks dat de psychiater & psycholoog hem onbehandelbaar achten. Mocht het gerechtshof de verdachte geen TBS opleggen. Dan wil de advocaat generaal de verdachte levenslange gevangenis straf uit laten zitten.

De verdachte was te zwak om op zijn strafzitting te verschijnen. Hij is vanaf 30 december 2007 in hongerstaking omdat hij geen cel met een douche krijgt. De verdachte werdt ook niet verdedigd omdat de verdachte zijn raadsman verboden had om voor hem te pleiten. Ruim een half jaar geleden werd de zaak opgeschorst juist om zijn nieuwe advocaat te tijd te geven om het dossier door te nemen. Later eiste de advocaat van de verdachte dat de rechtspsycholoog professor Willem Wagenaar de bekentenis zou onderzoeken. Het hof wees dat af.

Uitspraak hogerberoep.

Op 22 maart 2008 deed het hof in s' hertogenbosch uitspraak in het hogerberoep tegen de verdachte van de moord op Teun Deen. Het hof vind de verdachte niet dermate gevaarlijk dat een levenslange opsluiting nodig is. Er zijn geen aan wijzigingen dat verdachte een willekeurig ander zal doden. Het Hof bekrachtigt het eerdere vonnis van de rechter in Breda. 20 Jaar Cel.

Het verdachte overweegt cassatie.

Uitspraak hogeraad

Op 12 Januari 2010 deed de hogeraad uitpraak tegen de verdachte. De hoge raad heeft besloten om de gavangenis straf te verkorten naar 19 jaar en 6 maanden. De hogeraad verwerpt het beroep van de verdachte voor de overige zaken. Hierdoor heeft de verdachte definitief 19 jaar en 6 maanden cel voor de moord op mijn oom gekregen. Als ik mij niet vergis verloopt de gevangenis straf van de verdachte op 12 Juni 2025 af. Als turkije dan nog niet tot de Europese Unie is getreden zal de verdachte als ongewenste vreemdeling het land uit worden uitgezet.

Het leven stort verder in.

Bij deze hoop ik nu dat mijn Tante, Nicht & Neef hun levens terug op de rails te krijgen iets wat niet van een leien dakje gaat. Mijn tante heeft fananciele problemen en kan maar net rondkomen. Na het overlijden van Teun hielpt mijn vader Arnold mijn tante een aantal zaken te regelen, Totdat hij 2 jaar later zelf overleed. Na die tijd gaat het bergaf met mijn neef. hij heeft grootste moeite om beide verliezen te verwerken, zichzelf te vinden en zijn leven op de rails te krijgen. Hij loopt nu al bijna 4 jaar met zijn ziel onder de arm. En ik ben bang dat het allemaal niet meer goed gaat komen met die jongen.

Daan van der Hoeven.
12 Januari 2010