2024
Daans
meningen arsenaal.


Menu 2025
Jaren overzicht

Mei 2024

Mei 2024

April 2024

Maart 2024

Februari 2024

Januari 2024

December 2023

November 2023

oktober 2023

Menu 2023

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Ziek thuis zitten.

Na behandeling in het ziekenhuis kan Daantje helaas niet aan het werk gaan. Dit omdat Daantje aan zijn rechterbeen een hoop vocht heeft zitten dat zich op een vervelende manier een weg naar buiten zoekt. en geeft toch vervelende open wond (Zie foto rechts) Deze wond wordt op dit moment door thuis zorg elke dag in een nieuw verband omheen gewikkeld. Op werkdagen gaat Daantje naar ITC en daar gaat Daantje voor een halve dag vrachtbrieven en dagstaten op volgorde leggen zodat dat allemaal op volgorde het archief in kan. 😕 Dat zijn van die momenten dat ik spijt heb dat Daantje bij Verhoeven.EU vertrokken is. Die hadden tenminste nog echte dag avond ritten.

De rest van de tijd vul ik moment met het uitzoeken van oude diskettes en floppy's. De laatste tijd ben ik bezig geweest om een de overgebleven 'vintage' pc van de praktijk om te bouwen tot een overtuigende vintage pc. Dat viel nog niet mee want de hardde schijf van deze machine bleek stuk te zijn. Deze vervangen was niet zo eenvoudig want daar moest een ouderwetse IDE (PATA) harddisk in. In deze SATA tijden worden PATA Harddisk niet meer gemaakt. Maar internet is groot en er was handelaar die er nog een paar op voorraad had. Daarnaast is deze PC uitgerust met een 3½ inch diskette station en 5¾ inch floppy station. dus het uitlezen van de oude schijven kan beginnen. Sommige goedkope schijven uit de jaren 90 zijn al slecht en onleesbaar. De schijven uit de jaren 80 doen het meestal het nog wel. Je leest het goed dat oude materiaal is kwalitatief beter. Maar als je nu spul hebt op deze oude informatie dragers is het hoog tijd om het over te zetten. De kans is groot dat de schijven over jaar paar het al niet meer doen.

Veel vintage spelletjes heb ik inmiddels veilig gesteld. Deze games werken niet direct op moderne computers. Maar heden den daags werken deze spellen goed in een emulator. Een emulator is een computer programma dat de omgeving simuleert van een oudere computer binnen deze simulatie kun je dan je oude programma's draaien. Een Emulator is niets nieuws. De laatste jaren zijn deze wel beter geworden. Zo heeft Daantje Dosbox goed werkend gekregen. Dit programma kan de meeste MS-DOS programma's draaien. Vanwege de Extra tijd is Daantje nu ook bezig met PC-EM. Dit is een emulator die echt oude pc kan nabootsen alleen om dit werkend te krijgen moet je echt ouderwets ook ouderwets installeren. Zo heb ik Windows 98 SE (Pentium 200) & MS-DOS 3.30 (Intel 8088) werkend onder Windows 10 op moderne hardware.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
5 *
Bezoekers vinden
dit goed.
3 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
2 *
Bezoekers zijn
boos.
4 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
5 *
Bezoekers zijn
medelevend.
1 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
3 *
Bezoekers zijn
verbluft.
2 *
Bezoekers zijn
verdrietig.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Chauffeurs onder elkaar
29-01-2024 13:16:14
Je maakt je toch een beetje dienstbaar
voor je werkgever.
Het werk dat je nu doet is misschien saai
Maar hoort bij administratief werk.

Vermoedelijk bevordert dit ook je herstel.
Bij Verhoeven kun je 24 uur per dag
als je dat wilt werken en verblijven in
en rondom je vrachtwagen.
Ook niet altijd leuk.
En planners plannen je in op
dagen en tijden die bij het werk
horen.
En jouw medisch probleem is bij
hun bijzaak.
Het werk gaat voor.

In je vrije tijd, en die heb je nu voldoende,
ben je met je computerhobby bezig.
Ook niet slecht.

Ondanks alle problemen en probleempjes
waarmee je dit jaar van start bent gegaan
hoop ik dat je spoedig gezond kunt
terugkeren op de vrachtauto bij
je werkgever.

Snel beterschap gewenst!
Naam : Anoniem
29-01-2024 22:59:47
wens je veel sterkte en Beterschap Daantje gr piet verstegen 🤔😅💪💪👍

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

2024 - Daansweb.net - Daan van der Hoeven.
Niets van dit Blog verhaal mag door derden gebruikt worden.