2024
Daans
meningen arsenaal.


Menu 2025
Jaren overzicht

Mei 2024

Mei 2024

April 2024

Maart 2024

Februari 2024

Januari 2024

December 2023

November 2023

oktober 2023

Menu 2023

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Knibbel, Knabbel, Knuistje
de overheid knabbelt aan Daans huisje.

Het leven een huiseigenaar gaat niet over rozen. Na 2 maanden in het nieuwe jaar te zijn aangeland is de WOZ aanslag in Daantjes digitale mailbus gevallen. qua bedrag wat er betaald moet worden valt de verhoging wel mee. Volgens de berekenaars van de gemeentelijke belastingen. is mijn woninkje 235.000 waard. 😧 Daar schrok Daantje van. omdat Daantje deze woning in 2010 voor 179.000 V.o.N. kocht.

Op internet kun je op opzoeken wat een bepaalde woning waard is. Dus dat heeft Daantje ook maar eens geprobeerd met de eigen woning. En de uitkomst is 247.000. Voor een 2 kamer appartement. Daar betaald toch niemand een bijna een kwart miljoen voor? 😵. Tsja, Daantje doet maar toch geen bezwaar maken tegen de OZB aanslag.

Op deze aanslag stond iets moois. Er was een tijd dat er een gemeente Uden en een Gemeente Landerd bestond. De gemeente Uden bestond uit plaatsen Uden, Volkel & Odiliapeel en daar moest de gebruiker van een woning riool heffing betalen (Dat is iedereen die dus in een huis woont) Daarnaast heb je de gemeente Landerd. En deze gemeente bestond uit de plaatsen Schaik, Zeeland & de Reek. En daar moesten alle eigenaars van een woning rioolheffing betalen (Dat is dus iedereen die een woning bezit). En zoals iedereen weet zijn de gemeente Uden en Landerd gefuseerd tot de gemeente Maashorst. Er is een hoop heibel geweest ontremd de naam 'Maashorst' Dat zou verwarrend zijn met Natuurgebied de Maashorst. Het idee er achter was dat de meeste plaatsen van de nieuwe gemeente immers om het natuurgebied heen lagen. En af en toe wordt er nog wel eens iemand op de hoorns genomen door een grote grazer. En dat is weer goed voor de publiciteit. Want naast natuurgebied de Maashorst ligt een ziekenhuis. Het feit dat daar een ziekenhuis is komt voort uit heel ander gemeentelijk interlokaal drama. (gaan we nu niet over hebben). De gemeente Maashorst is van alle gemakken voorzien.

Nu heeft de politiek van de gemeente Maashorst besloten. Dat zowel de eigenaar en de gebruiker van een woning rioolheffing moeten betalen. En zo zie je dat naast de gemeentes ook de belastingen moeiteloos bij mekaar geschoven kunnen worden. Dus het komt er op neer dat een huurder en een verhuurder rioolheffing over dezelfde woning moet betalen. 🤥 Maar wat als je eigenaar van een woning bent en er ook in woont. Dan betaal je maar 1 keer rioolheffing. Heb het voor de zekerheid meerdere keren nagekeken. Laten we geen slapende honden wakker maken.🤑


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
6 *
Bezoekers vinden
dit goed.
5 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
3 *
Bezoekers zijn
boos.
2 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
3 *
Bezoekers zijn
medelevend.
1 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
3 *
Bezoekers zijn
verbluft.
3 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.