2024
Daans
meningen arsenaal.


Menu 2025
Jaren overzicht

Mei 2024

Mei 2024

April 2024

Maart 2024

Februari 2024

Januari 2024

December 2023

November 2023

oktober 2023

Menu 2023

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Stoom Stichting Nederland
SSN Rhein Main Expres

Dag 3

Na een mooie nacht slapen in het intercity hotel. Stond Daantje op tijd op het station in Frankfurt. Volgens de papieren zou de trein op Spoor 21 vertrekken. Toen werd er geroepen dat de trein van spoor 7 zou vertrekken. Om op het laatste ogenblik op de borden te zien dat zij van spoor 2 gaat vertrekken. Het is een manier om alle hoeken van het station te zien. Maar is geen aanrader om dat op deze manier het station doen te bekijken.

De trein gaat met de Luxemburgse locomotief 5519 naar Limburg an der Lähn om dan via Nassau naar Koblenz langs de rivier de Lahn te rijden. Een prachtige spoorweg geen bovenleiding en veel natuur. In Lahstein mond de Lähn uit in de Rhein en daar sluit de spoorlijn aan op rechter rhein strekke. In Koblez wisselt de trein van oever en gaat links rheinig verder tot aan station Brol.

In Brol gaat de reis een stukje verder met de Brolthalbahn verder het Brolthal in. Deze keer brengt de smalspoortrein het gezelschap naar Burgbrohl waar we een lunch een geboden krijgen. Daarna brengt de smal spoor trein het gezelschap weer terug naar Brohl. Waar de E-Loc de normaal spoor trein terug naar Venlo zal trekken. Helaas deze keer rijden we de Brohtalbahn niet helemaal af. Probleem is dat daar weinig tijd voor was. Maar het smalspoorlijntje loopt door hele Brolthal en is zeker de moeite waard om eens af te rijden tot helemaal boven in het Brolthal. Deze Spoorlijn loopt onder de A61 door en langs de A61 staat een toeristisch bord dat naar deze spoorlijn verwijst.

De E-lok brengt de trein razendsnel in Venlo. Waar stoomlocomotief 23023 staat de wachten om de trein naar het stoomdepot te brengen. De lokwissel vind aan het perron plaats. Maar de trein vertrekt al vrij snel. Het is zaterdag avond. En de ferme exhaust slagen van de 23-023 verraad dat de trein hard gaat met in het raam uitzicht van de ondergaande zon. Genieten we nog wat na van het uitzicht over de peel. En veel verbaasde gezichten bij de overwegen.

Op Utrecht Centraal verlaat Daantje de Rhein Main Express. Om met de NS terug te reizen naar Den Bosch. Om daar Lijn 306 van Arriva te nemen die als laatste halte het Busstation van Uden heeft. Dat pal naast de Wel woonstede ligt. Om 0:00 kwam Daantje weer thuis. en dook maar gelijk zijn bedje weer in. Met een mooie spoor ervaring rijker.

klik op pijl naar links om Dag 2 te zien.
Klik hier om Fotoboek Rhein Main Expres te openen (Nieuw venster)


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
3 *
Bezoekers vinden
dit goed.
1 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
0 *
Bezoekers zijn
boos.
2 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
1 *
Bezoekers zijn
medelevend.
1 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
0 *
Bezoekers zijn
verbluft.
0 *
Bezoekers zijn
verdrietig.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Anoniem
14-05-2024 12:42:28
mooie reis Daantje
Helemaal smaak naar jouw bekje
groet uit Maastricht

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.