2024
Daans
meningen arsenaal.


Menu 2025
Jaren overzicht

Mei 2024

Mei 2024

April 2024

Maart 2024

Februari 2024

Januari 2024

December 2023

November 2023

oktober 2023

Menu 2023

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Google bedrijfsprofiel

Daantje zit inmiddels 2 maanden thuis. Mijn been begint langzaam te genezen. Ondanks dat Daantje van zijn Baas wat monnik klusjes mag doen in het archief. Zoals vrachtbrieven op volgorde leggen. Heeft Daantje ondertussen de nodige tijd om andere dingen te doen waar Daantje nooit aan zou toekomen. Zo is mijn OV kaart, ID kaart en Paspoort bijna verlopen. Die kan ik nu mooi opnieuw aanvragen. Ondertussen is Daantje bezig om een oude XT (8088) computer opnieuw aan de praat te krijgen. Alleen daar zit een harddisk in 26 jaar oud. En die doet het niet goed meer. Heb onderdelen besteld waarmee je Compact Flash kaart als hardeschijf kunt gebruiken. Eigenlijk bouw je een soort SSD in een computer van 26 jaar oud. Ben benieuwd.

Daantje heeft ook wat meer tijd op de podotherapie praktijk van zijn Zus te gaan kijken. En Daantje was daar bezig met een vervelend on-line klusje. Wanneer je in Google een bedrijf opzoekt, Dan komt er rechts op het scherm een zogenaamd bedrijfsprofiel te staan. Dit bedrijfsprofiel wordt samengesteld uit openbare bronnen. Zoals een website echter dit gebeurt zonder toestemming van de ondernemer.En als bedrijfseigenaar kun je dit profiel 'beheren'. Het probleem is dat iedereen zich als bedrijfseigenaar kan uitgeven en eigenhandig z'n bedrijfsprofiel kan claimen en daarna het Google bedrijfsprofiel kan aanpassen. Binnen de praktijk houdt Daantje zich alleen bezig met de digitale infrastructuur. Daantje houdt zich niet bezig marketing.

Nou is de relatie met het vorige vriendje van mijn zus op een hele vervelende manier geŽindigd. de rechter heeft uiteindelijk per rechtelijk vonnis bepaald. Dat het ex vriendje de gezamenlijke woning moest verlaten zodat mijn zus de woning kon verkopen. Deze procedure heeft lang gelopen en is nodeloos door het ex vriendje vertraagd. Maar het ex-vriendje had zijn tentakels ook digitaal om mijn zuster gewikkeld. Ondanks dat mijn zus onder begeleiding van thuiszorg al haar accounts voor zien heeft van nieuwe wachtwoorden. Was het daar helaas niet mee klaar. De Google agenda's bleken onderling gekoppeld te zijn. Dus het ex-vriendje kon zijn stalkingspraktijken op deze manier nog lang doorzetten.

Op een dag belde een patiŽnt naar de praktijk op. met de mededeling dat er op Google toch wat rare dingen over ons stonden. En het bleek dus dat het ex-vriendje de controle over het Google bedrijfsprofiel had. Na veel vijven en zessen heb ik eindelijk de controle over dat profiel terug kunnen pakken. Terwijl Daantje bezig was met Google bedrijfsprofiel kreeg Daantje een mailtje dat het ex-vriendje een review had geplaatst. Waar tevens de honden geen brood van lusten. En ondanks dat je controle hebt over het bedrijfsprofiel kun je geen reviews verwijderen.

Negatieve review is een ding er zijn altijd mensen die gewoon teleurgesteld zijn in de dienstverlening die je probeert te leveren. Er worden ook negatieve reviews geplaatst die puur zijn om je onderneming stuk te maken. En zo is Google Bedrijfs profiel meer een "pain in the Ass" Dan een zege. Google bedrijfsprofiel wordt je opgedrongen met info uit je zakelijke website. Veel ondernemers weten niet dat een dergelijk profiel bestaat. Totdat het wordt overgenomen door iemand die kwaad willend is.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.