2024
Daans
meningen arsenaal.


Menu 2025
Jaren overzicht

Mei 2024

Mei 2024

April 2024

Maart 2024

Februari 2024

Januari 2024

December 2023

November 2023

oktober 2023

Menu 2023

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Stoom Stichting Nederland
SSN Rhein Main Expres

Dag 0

Het is Woensdag 8 mei 1 dag voor het begin SSN Rhein Main Expres. Daantje is thuis druk bezig spullen aan het pakken voor een 3 daags verblijf in Frankfurt am Main. Maar eerst met het OV naar Rotterdam om daar op de stoomtrein te stappen. En dan komt er een e-mail binnen Stoomlocomotief 01 1075 heeft een defect waardoor zij niet ingezet kan worden. Voelde de bui al hangen zij wordt vervangen door een E-lok 110 383-7. De 01 zou de trein namelijk trekken vanaf Venlo tot Wiesbaden. Dat is helaas wel een heel stuk zonder romantiek. De trein vertrekt om 08:30h van Rotterdam en er is geen mogelijkheid om dan op tijd in Rotterdam te raken per ov. Dus Daantje gaat een nachtje op Hotel in Rotterdam. Nou zijn Rotterdamse Hotels rondom het centraal station niet de goedkoopste. Maar daar is nu verandering in gekomen er is een relatief nieuw hotel in Rotterdam en houd je vast het heet: "Hotel not Hotel" En daar kun je nog voor €60 een overnachting maken. Het hotel is vrij hip ingericht geen luxe kamers met TV. Maar wel met een goed toilet en douche.

Dag 1

Nadat Daantje bij "Hotel not Hotel" is uitgecheckt trok hij naar het centraal station om op de trein te stappen. Ook op Rotterdam Centraal wordt gewerkt bij spoor 2. En de "Rhain Main Expres" zou vertrekken van spoor 4 waar eerst de hogesnelheidstreinen naar Parijs en Londen afgehandeld werden voordat 23-023 langs het perron mocht komen. Snel werd er plaats genomen in de trein na het omlopen van de locomotief ging het geheel met serieuze snelheid naar Gouda en Utrecht. De ferme exhaust slagen klonken als muziek in die oren. Kwamen wij uiteindelijk in Venlo aan. Dit is waar de 23023 van de haak gaat en de 110 383-7 de trein overneemt. Snel nog foto's van de 23'er kunnen maken als zij onderweg is voor nieuwe kolen en water voor de terug reis naar het stoomdepot. Snel rijdt de trein Duitsland in. Langs het grensbaanvak tracé staan een hoop verbaasde fotograven die nog dachten een stoomtrein te gaan zien. Maar helaas stonden zij daarvoor op het verkeerde stuk van de route. Ondanks dat de Elok ook z'n 59 jaar oud en al aardig museum stuk van zichzelf is. Blijft voor hen een teleurstelling om geen stoomlocomotief te zien.

Om via Mönchengladbach, Neuss, Köln hield de trein op een klein station bij Koblenz op de rechter Rhein oever eventjes halt. Dat gaf de mogelijkheid om de E-lok van dichterbij te bekijken. En wat foto's te maken. Daarna ging de trein door het Rheindal richting Wiesbaden. Eenmaal in Wiesbaden kwam de luxemburgse 5519 stoomlocomotief aan de andere kant van de trein. Deze trek de trein van Wiesbaden naar Frunkfurt. Eenmaal in Frankfurt nog wat foto's gemaakt van de treinen om daarna naar het hotel te gaan. Het geen waar wat geduld voor moet hebben. Hotels zijn niet ingericht om snel 150 mensen in te checken. Dus een kleine anderhalf uur later kon Daantje zich tegoed doen aan het buffet.

klik op pijl naar rechts om Dag 2 te zien.
Klik hier om Fotoboek Rhein Main Expres te openen (Nieuw venster)


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
1 *
Bezoekers vinden
dit goed.
1 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
2 *
Bezoekers zijn
boos.
2 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
1 *
Bezoekers zijn
medelevend.
0 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
1 *
Bezoekers zijn
verbluft.
1 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.