2024
Daans
meningen arsenaal.


Menu 2025
Jaren overzicht

Mei 2024

Mei 2024

April 2024

Maart 2024

Februari 2024

Januari 2024

December 2023

November 2023

oktober 2023

Menu 2023

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Wondverzorging

De wond aan mijn rechterbeen geneest erg langzaam. Na een bezoek aan de wondverpleegkundige van het ziekenhuis is er een iets ander 'beleid' voor de thuiszorg gekomen. Het houdt in dat de wond beter 'geboend' moet worden. Zodat alle dode huidschilfers er af gaan. En als m'n dat doet dan ziet de wond er beter en frisser uit.

Ondertussen leeft Daantje nu een soort minimaal leven. Het geeft kansen om dingen te doen waar je normaal niet aan toe komt. Zo is de huisserver schoongemaakt. en tijdens deze schoonmaak beurt kwam Daantje erachter dat de CMOS batterij uitgeput was. De CMOS batterij zorgt ervoor dat wanneer een pc stroomloos wordt de interne klok blijft doorlopen. en dat alle opstart instellingen in het CMOS geheugen behouden blijft. Een lege CMOS batterij reset deze gegevens wanneer de pc stroomloos wordt. Het klinkt voor vele misschien gek. maar voor hedendaagse beveiligde communicatie is een gesynchroniseerde klok noodzakelijk.

Op een normaal ATX moederbord is deze CMOS batterij een gewone knoopcel batterij in een houder op het moederbord die je makkelijk er uit wipt en vernieuwd. Maar Daantje moest zo nodig een server bouwen op een mini ATX bord waar geen plaats voor een knoopcel batterij was. De knoopcel batterij zat met een ministekkertje aan het moederbord aangesloten en de batterij zelf zat aan de buitenkant van de RJ45 aansluiting geplakt. Op internet circuleren veel filmpjes van hobbyisten die oude computers aan de gang houden. en vaak zit dan CMOS/clock batterij aan het moederbord vast gesoldeerd. Een van de youtubers vervangt de gesoldeerde batterij door een houder waar je 2 AAA batterijen in kunt stoppen. Dit maakt het vervangen batterij gemakkelijker. Na flink zoeken vond ik van die batterij houders op conrad.nl. En een van die houders had Daantje aan de batterij stekker vast gesoldeerd. Alleen de stekker moest alleen nog terug aan het moederbord. Dat ging een stuk moeilijker dan de stekker er uit te halen. Uiteindelijk heb de processor koelblok moeten lichten om er bij te kunnen. Gelukkig had Daantje nog wat koelpasta liggen.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
5 *
Bezoekers vinden
dit goed.
5 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
6 *
Bezoekers zijn
boos.
3 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
2 *
Bezoekers zijn
medelevend.
0 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
2 *
Bezoekers zijn
verbluft.
2 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.