2024
Daans
meningen arsenaal.


Menu 2025
Jaren overzicht

Mei 2024

Mei 2024

April 2024

Maart 2024

Februari 2024

Januari 2024

December 2023

November 2023

oktober 2023

Menu 2023

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Stoom Stichting Nederland
SSN Rhein Main Expres

Dag 2

Na een korte nacht. Zat Daantje 0m 06:00h aan het ontbijt buffet. Vandaag gaan we met stoomlcomotief 5519 en met de rijtuigen van Museumeisenbahn Hannau vanaf Frankfurt naar Asshaffenburg Daar verlaat de trein de grote baan en gaat via bovenleidingloze en enkelsporig spoorbaan naar Miltenberg of Wertheim am Main. Je kon zelf kiezen waar je uitstapte Daantje koos Wertheim.

De trein reed langs de steeds smaller wordende Main door prachtige natuurgebieden richting Wertheim. Het ging er vrij rustig aan toe want op sommigen stations moest er gewacht worden op tegemoet komend verkeer. Dat is een nadeel ven enkelsporige tracÚs eenmaal in Wertheim aangekomen was het erg benauwd en warm. Daantje zocht eens een terrasje op. Toen Daantje van het terras afkwam bleek de locomotief op het station te staan afgekoppeld. met alleen de de lok bemanning erom heen. Dat gaf Daantje een mooie kans om deze laatste rijdende Stoomlocomotief van de Luxemburgse staatsbaan eens goed op de foto te nemen zonder allerlei poppetjes die er vaak er om heen staan.

Tegen de tijd dat Daantje klaar was met fotograferen was het weer tijd om terug te gaan. Daantje heeft alleen het station van Wartheim gezien. van andere reizigers heb ik wel vernomen dat Wartheim een mooi plaatsje was. Maar op mijn gemak eens naar de lok te kunnen kijken was voor Daantje ook mooi. De trein reed dezelfde route tender voor weer terug naar Frankfurt. Waar we keurig op tijd in het Hotel van avond buffet konden genieten.

klik op pijl naar links om Dag 1 te zien.
klik op pijl naar rechts om Dag 3 te zien.
Klik hier om Fotoboek Rhein Main Expres te openen (Nieuw venster)


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
1 *
Bezoekers vinden
dit goed.
1 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
1 *
Bezoekers zijn
boos.
1 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
1 *
Bezoekers zijn
medelevend.
0 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
0 *
Bezoekers zijn
verbluft.
0 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.