2024
Daans
meningen arsenaal.


Menu 2025
Jaren overzicht

Mei 2024

Mei 2024

April 2024

Maart 2024

Februari 2024

Januari 2024

December 2023

November 2023

oktober 2023

Menu 2023

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

De SSN stoomtreindagen

Dit jaar is Daantje weer naar de SSN stoomtreindagen geweest. Dat was Daantje vorig jaar ook van plan maar helaas belande ik 2 dagen van te voren in het ziekenhuis zodat ik het toen moest doen met de facebook berichten op mijn GSM. Om te zien hoe die dag verliep in Rotterdam. Mijn zus had gelukkig USB adapters en snoeren gebracht naar het ziekenhuis. Dank daar voor. Maar leuk was anders.

Dit jaar was ik met de auto naar Oss gereden en geparkeerd op het P+R parkeerplaats bij het station. En daarna met de NS trein naar Gouda. Waar Daantje dan op de pendeltrein naar het stoomdepot stapt. Op het station van Gouda toch weer mooie foto's van de 23 071 met 'blokkendozen' (Mat 24 rijtuig) stam kunnen maken.

Eenmaal op het stoomdepot wat rond gehangen en een praatje gemaakt met wat SSN vrijwilligers, en de vrijwilligers van de stichting hofpleintrein. Deze stichting is bezig met het opknappen van een terug gevonden ZHESM rijtuig dat door de nazi's was gestolen. De bedoeling is dat het rijtuig een plekje krijgt op de hofbogen bij het centraal station van Rotterdam. de hofbogen was een luchtsppor dat van Rotterdam naar Den haag liep. De hofbogen tussen centraal station en de A20 zijn bewaard gebleven. En is inmiddels een rijksmonument. Wat op sommige plekken van die hofbogen niet echt te zien is.

Op het terrein van de SSN kon je ook met een pomp lorry rijden. Gezien dat Daantje geen Bokito krachten meer heeft. Maakte Daantje maar foto's van andere die de pomp lorry probeerden.

En toen weer met de NS terug naar Oss. Voor deze verbinding moet je helaas 2x overtappen in Utrecht en Dan Bosch. Een maal in Oss hoefde ik maar 4,50 te betalen voor het parkeren. Je krijgt met de OV chipkaart een flinke korting op het parkeren als je met de trein gereisd hebt. 😄

Kortom het was een geslaagde dag.

Voor meer foto's SSN stoomtreindagen klik hierVorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
3 *
Bezoekers vinden
dit goed.
3 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
5 *
Bezoekers zijn
boos.
7 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
5 *
Bezoekers zijn
medelevend.
1 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
1 *
Bezoekers zijn
verbluft.
3 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.